Traditionele Chinese Geneeskunde

Chu Lam Acupunctuur
Overcingellaan 17
9401 LA   ASSEN

Tel 0592-30 96 88

Twitter outputted an error:
Could not authenticate you..

Ischias en acupunctuur

In mijn praktijk zie ik veel mensen met rugpijn. Rugpijn kent vele oorzaken. Zodoende kan men rugpijn in diverse categorieën verdelen. Eén categorie is, naar mijn mening, flink onderschat. Ischias, of voluit ischias neuralgie. Aanhoudende stekende pijn in de onderrug, bil en bovenbeen. Vaak heeft de huisarts een rughernia reeds uitgesloten en de patiënt is al verwezen naar de fysiotherapeut. Helaas, een deel van deze patiënten blijven deze klachten houden.

Het geheim van het succes van acupunctuur, en aanverwante technieken, bij ischias zit hem in de integrale benadering. Bij ischias denk ik aan twee problemen. De grote zenuw (nervus ischiadicus) is ter hoogte van de bil geïrriteerd, mogelijk door de omliggende spieren. Ook deze spieren, in de diepere lagen van de bil, zijn vaak geïrriteerd. Deze twee problemen houden elkaar in stand. Mijn behandeling richt zich niet alleen op betreffende zenuw maar ook op deze spieren. Op deze manier verhoog je de kans om de pijncirkel te doorbreken. Is deze cirkel eenmaal doorbroken, dan heeft men de kans om te herstellen.

Links

www.ischiasinfo.nl

Een toegankelijke site.

Piriformis Syndrome

Een mooi overzichtsartikel over ischias, geschreven vanuit het oogpunt van een acupuncturist. Collega Mike Cummings is mogelijk de belangrijkste wetenschappelijk onderzoeker op het gebied van acupunctuur.