Traditionele Chinese Geneeskunde

Chu Lam Acupunctuur
Overcingellaan 17
9401 LA   ASSEN

Tel 0592-30 96 88

Twitter outputted an error:
Could not authenticate you..

Tenniselleboog / tennisarm

De tenniselleboog of tennisarm (epicondylitis lateralis) is een overkoepelende term voor diverse ontstekingen, allen ter hoogte van de buitenzijde van de elleboog. Het betreft meestal de pees van één van de vele spieren die uitkomen op de elleboog. Sport kan een oorzaak zijn voor deze blessure. Echter, wij zien deze blessure vaker in kader van een beroep. Gelukkig geneest deze blessure meestal spontaan bij enige rust. Helaas, enkelen blijven pijn houden ondanks behandelingen als pijnstillers, injecties en fysiotherapie. Zoals gewoonlijk, zien wij juist die laatste groep patiënten.

Ook voor deze blessure bestaat geen standaardbehandeling. De type behandeling in onze praktijk is altijd afhankelijk de ernst van de klachten. De acupunctuurnaalden vormen slechts klein deel van de behandelrepetoire. Wij hebben veel positieve ervaring met Chinese manuele therapie en electro-neurostimulatie als gaat om de tenniselleboog.

Links

  • Canadese artsen en wetenschappers hebben een mooie samenvatting gemaakt van de studies met betrekking tot acupunctuur en tenniselleboog.
  • Ook onze collega acupuncturisten van de NAAV hebben veel tijd en energie gestoken in deze blessure.